• Novinky

    zo života našej školy
          • Medový deň s pánom Maňakom

          • Na našu školu zavítal ujo včelár, ktorý nám porozprával o živote včiel. Jeho zaujímavé rozprávanie o včielkach všetky deti zaujalo. Dozvedeli sa, že najviac v úli pracujú včielky – robotnice. Zistili, kto vládne v kráľovstve včiel. Nakoniec im veľmi chutil sladký med od uja včelára, starého otca nášho žiaka Dominika Maňaka. Aj vďaka takýmto ľuďom nikdy nevymrie toto staré remeslo – včelárstvo. Naši druháci si nakreslili včielky na počítači, vytvorili si krásny farebný úľ a aj takto si pripomenuli Deň včiel, ktoré sú pre život veľmi dôležité

          • Ekoalarm

          •  

            Naša škola sa zapojila do environmentálneho projektu  EKOALARM, kde sa venovala triedeniu odpadu na škole. Snažíme sa byť skvelým príkladom nielen pre našich žiakov, ale aj pre všetkých obyvateľov v našej obci. Vedieme žiakov ku vzťahu k prírode a učíme ich, ako a prečo minimalizovať a triediť odpad na našej škole a v obci. Žiaci počas celého školského roka triedia odpad v triedach pomocou farebných košov.  Počas mesiaca máj žiaci na hodinách plnili rôzne aktivity o triedení odpadu.

            Do plnenia úloh sa zapojili i naši najmenší žiaci z MŠ.

          • Medzinárodný deň Červeného kríža

          •  

            Aj tento rok si žiaci v našej škole pripomenuli Medzinárodný deň Červeného kríža, ktorý bol dňa 8.5. pri príležitosti narodenia jeho zakladateľa Johna Henryho Dunanta. Cieľom hnutia je chrániť životy, zdravie, dôstojnosť a znižovať utrpenie ľudí v núdzi následkom vojen, prírodných alebo technických katastrof a epidémií. Žiaci sa naučili 7 princípov červeného kríža -  ľudskosť, nestrannosť, neutralita, nezávislosť, dobrovoľnosť, jednotnosť, svetovosť.Zaujímavými aktivitami zistili, že Červený kríž na Slovensku pomáha starým a chorým ľuďom, ľuďom v núdzi, pomáha opusteným a slabým, snaží sa organizovať zbierky šatstva, potravín, organizujú darcovstvo krvi, ktorá je pre život veľmi dôležitá.

          • Môj bicykel

          •  

            V každodennom živote sa žiaci stávajú účastníkmi cestnej premávky ako chodci, cyklisti alebo cestujúci, a preto sme sa v mesiaci máj zamerali na dopravnú výchovu, aby sme žiakov viedli k bezpečnému správaniu sa v cestnej premávke, aby získali základné vedomosti, zručnosti a návyky v jazde na bicykli, osvojili si základné pravidlá cestnej premávky, poznali dopravné značky a význam svetelných signálov.