• Novinky

    zo života našej školy
          • Bezpečný návrat žiakov do škôl po prázdninách šk. rok 2022/2023

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR  sa pripravuje na nasledujúci školský rok 2022/2023 a zároveň na bezpečný návrat žiakov do škôl v súvislosti s ochorením COVID-19.

            Vážení rodičia!

            Z tohto dôvodu by sme Vás chceli požiadať, aby ste dňa 1.6.2022 ráno od 7:15 - 7:50 alebo poobede od  13:30 - 16:00 hod. prišli podpísať záujem  o antigénové samotesty na domáce použitie pre žiakov, ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole.

            MŠVVaŠ SR plánuje zabezpečiť distribúciu antigénových samotestov na bezpečný návrat do škôl v školskom roku 2022/2023 na konci školského roka 2021/2022, aby rodičia dostali antigénové samotesty ešte pred letnými prázdninami.

            Vopred zdôrazňujeme, že rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR.

          • Slávnostný deň mám, starých a prastarých mám

          •  

            Mama je náš prvý priateľ, najlepší priateľ a večný priateľ. A práve týmto najlepším priateľkám si z lásky žiaci ZŠ s MŠ v spolupráci s obecným úradom a materskou školou pripravili kultúrny program, aby sa poďakovali mamám a starým mamám. Okrem programu si každý žiak pripravil aj malý darček. Pri odchode sa každá mama, stará mama poprechádzala v srdiečkovej záhrade. 

          • Mobilné planetárium, Deň Slnka

          •  

            Žiaci našej školy navštívili planetárium, ktoré pre našu školu pripravili pracovníčky Krajskej hvezdárne. Upútali žiakov zaujímavosťami z oblasti vesmíru. Porozprávali im o našej najväčšej hviezde Slnku, ktorá nás zohrieva už veľmi veľa  rokov. Spoznali planéty našej galaxie. Túto prezentáciu sme využili aj v rámci Dňa Slnka.  Žiaci tvorili rôzne aktivity, kreslili slnko a jeho využitie na našej planéte Zem, maľovali slniečka a potom sa ich snažili zavesiť čo najvyššie na oblohu. Dozvedeli sa, že bez slnečného žiarenia by neprebiehala fotosyntéza, vyparovanie vody, nevznikla by krásna farebná dúha, tvorili projekty.Naši žiaci si odniesli neopisateľné zážitky z planetária. Preniesli sa do vesmíru, pozorovali hviezdy, polárnu žiaru a mnoho ďalších vesmírnych úkazov. 

          • Naše zúbky

          •  

            Do našej školy zavítala  dentálna hygienička Mária Kompasová. V piatok 6.5.2022 sa uskutočnila beseda so žiakmi našej školy, kde sa porozprávali o zúbkoch, ukazovali  si správne čistenie zúbkov a učili sa aj zloženie zúbkov. Žiaci sa dozvedeli nové informácie, na ktoré by si mali každé ráno a večer spomenúť pri čistení zúbkov, ale aj počas dňa pri správnej životospráve. Pani hygieničke žiaci poďakovali a zároveň zagratulovali k jej narodeninám.

          • Zážitky našich tretiakov a štvrtákov v Škole prírody Šípková

          • Posledný aprílový týždeň sa nám podarilo zorganizovať pre žiakov 3. a 4. ročníka Školu v prírode Šípková. Počas celého týždňa žiaci zažili veľa krásnych zážitkov. V pondelok sa žiaci ubytovali a začal sa im animačný program. V turistický utorok navštívili rodisko Juraja Jánošíka, odniesli si vyrazenú vlastnú mincu. V upršanej strede navštívili región Orava – Párnica, kde spoznali starodávne veci v izbe starých materí a následne objavovali krásu Párnických rybníkov. V slnečnom štvrtku sa vláčikom povozili po Terchovej, navštívili kostol sv. Cyrila a Metoda a rozhľadňu Terchovské srdce.  Piatok sa šťastlivo plný radosti a nedočkavosti zvítali so svojou rodinou, ktorej všetko vyrozprávali. Pevne veríme, že na toto ich „veľké“ dobrodružstvo budú ešte dlho v dobrom spomínať J.