• Novinky

    zo života našej školy
          • Bubnovačka

          •  

            Aj tento rok sme sa 18.11.2022 opäť zapojili do projektu „Aby bolo deti lepšie počuť“. Z dôvodu nepriaznivého počasia sme „Bubnovačku“ zorganizovali na hornej chodbe, kde sme si zabubnovali a zaspievali. Týmto projektom sme vyjadrili prevenciu  násila páchaného na deťoch.

          • Týždeň boja proti drogám - drogová prevencia

          •  

            V mesiaci november prebehla aj prevencia proti drogám vo všetkých triedach. Starší žiaci učili mladších o fajčení, drogách a chemikáliách. Bojovali sme s heslom CHRÁŇ SI SVOJE MÚDRE TELO.  Žiaci porovnávali rozprávkové postavičky, ktoré podľahli drogám a vôbec sa im nepáčili. Na didaktickej pomôcke – ľudské telo sa učili o pľúcach a pečeni, ktoré sú drogami najviac poškodené.

          • Zaujímavosti z dopravnej výchovy

          • Vidieť a byť videný

             

            Keď pravidlo „Vidieť a byť videný“ zachraňuje životy. Žiaci 2. a 3. ročníka na hodine Mladý záchranár sa venovali dôležitej téme v dopravnej výchove – reflexné prvky na odeve a aktovke. Vytvorili si malý reflexný prvok na aktovku  a učili sa, že v jesennom a zimnom období sa rýchlo stmieva a každý by mal mať reflexný prvok na svojom odeve.

          • Krúžková činnosť

          • Výlet Terchová – vyhliadková veža, vrch Oravcové a Jánošík

            Žiaci 3. a 4. ročníka sa počas krúžkovej činnosti vybrali do neďalekej dedinky Terchová. Tretiaci zdolali vyhliadkovú vežu a štvrtáci vrch Oravcové, kde si pozreli krížovú cestu. Obe triedy mali krásny výhľad na Terchovú. Navzájom si oproti sebe zakývali a stretli sa na soche slávneho zbojníka Jánošíka, ktorý bohatým bral a chudobným dával. Výlet sa vydaril a už teraz sa tešia na ďalší výlet.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Mílí rodičia, žiaci našej školy!

            Spoločne s Vami sa chceme opäť zapojiť do výzvy, ktorá sa organizuje na celom Slovensku.Cieľom tohto projektu je, aby ľudia naplnili krabicu od topánok maličkosťami, ktoré môžu potešiť babičku alebo deduška v domove dôchodcov i našich starkých v obci. Môže to byť jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca!

            Čo dať do krabičky? Akoby mala krabička vyzerať a kam ju odovzdať? Mala by obsahovať z každého trošku: niečo sladké, niečo slané, niečo voňavé, niečo mäkké, niečo teplé, niečo pre zábavu a niečo zo srdca. Do projektu sa môžu zapojiť triedne kolektívy, ale aj jednotlivci, a to darovaním nejakej drobnosti. Krabičku je potrebné zabaliť do vianočného baliaceho papiera, zvlášť spodok krabice a zvlášť vrch. Žiaci môžu krabičky odovzdať triednym pani učiteľkám v škole najneskôr do 05.12.2022. Za všetkých starkých Vám vopred ďakujeme.